top of page

Det har vi lært i corona-tiden!

Opdateret: 1. maj 2020

Påsken 2020 har måske været den underligste påske nogensinde! Nok ikke helt så speciel som påsken, der begyndte det hele - men nok til at vi er blevet rystet lidt. 


Påsken 2020 har også samlet os på en særlig måde. Corona-krisen har samlet danskerne i fællessang og hjælpsomhed. Den har samlet kirkerne i fællesskab om, at komme ud med påskebudskabet på sociale medier - og være kirke selvom dørene er lukkede. 


Jeg er selvfølgelig ikke glad for corona-virussen og al den ødelæggelse den bringer med sig, men jeg glæder mig over, at mange kirker har fået øjnene op for hvor mange måder vi kan møde folk på.  
Nye tider kræver nye metoder


Jeg har arbejdet med kirkers tilstedeværelse på sociale medier i 1,5 år, og det har været svært at råbe kirkerne op. Til hvert et møde, messe eller workshop har jeg mødt anerkendende og samtykkende tilbagemeldinger. Mange kan se, at sociale medier er en god ide, men det er som om der ikke har været et incitament til, at kirkerne skulle bruge krudt på det. 

Hvis kirken var en virksomhed ville det give sig selv. Selvfølgelig skal en virksomhed være på sociale medier for at lave branding, salg, tiltrækning af nye kunder og fastholdelse af eksisterende kunder. Men hvorfor skal kirken?! Folk kommer jo og bliver gift og begravet. 


Forestillingen at folk dukker på op på kirkebænkene lever altid for godt i Folkekirken. Og nu er portene for alvor lukket i, og folk kommer ikke af sig selv. 


Vi som kirker må GÅ UD TIL ALVERDEN og være synlige, nærværende, være tilstede hvor folk er! 

- og lige nu som verden ser ud, er folk derhjemme! 


:


Vi skal hjælpe folk til at se, hvad

kirken kan og er, og hvad Gud

kan i deres liv.


Når vi åbner kirkerne på sociale medier, giver vi folk en mulighed for at kigge ind, uden at skulle møde op. Vi giver folk en mulighed for at se kirken an, begynde en relation, lære et ansigt og et fællesskab at kende. Vi kan hjælpe folk til at tage små skridt mod et møde med Gud.


Hvis vi er modige, kan det være en mulighed for at møde, mennesker på en ny måde, og vise kirken på en ny måde. 


Jeg tror på, at Gud kan møde mennesker på utallige måder. Jeg tror på, at sociale medier er en mulighed vi i kirkerne skal tage til os.


Vi må ikke lade denne mulighed passere!  

Online tiltag i coronatid:


I Vor Frelsers kirke i Aalborg har de afholdt online gudstjenester gennem hele coronakrisen, og deltagelsen har været overvældende. Mellem 150 og 250 personer har hver søndag fulgt med live på deres facebookside. Et langt højere deltagerantal end de oplever en almindelig søndag.


Over 250 kirker har de seneste uger afholdt online gudstjenester via sociale medier eller kirkens hjemmeside.


"Vi har fundet ud af at vores menighed faktisk samles på sociale medier. ...Vi skal bruge sociale medier også efter krisen til at holde fast i det online fællesskab og nå ud til nogen der ikke i første omgang ville komme i kirken."

- Præst i Hals Kirke, Christian Roar Pedersen 

Har I brug for yderlige hjælp sociale medier, video, kommunikation, strategi, hvordan I kommer længere ud med kirkens budskaber eller noget helt tredje, så står vi altid klar til at hjælpe. 

Vi er meget taknemmelig, hvis du vil dele oplægget! Klik på ikon

105 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page